Erkend schatter VLABEL

Omslagfoto

Als je betrokken bent bij een successieaangifte in Vlaanderen met daarin een onroerend goed, ben je waarschijnlijk bekend met de term “Erkend schatter VLABEL”. In deze blogpost gaan we dieper in op wat dit precies inhoudt en waarom het belangrijk is. Lees verder om meer te weten te komen over deze essentiële rol in het vastgoedproces.

Wat is een Erkend schatter VLABEL?

Een Erkend schatter VLABEL is een professional die door de Vlaamse Belastingdienst (VLABEL) wordt erkend om onroerende goederen te schatten voor fiscale doeleinden. VLABEL (Vlaamse belastingdienst) is verantwoordelijk voor het vaststellen van de waarde van vastgoed voor verschillende belastingen, zoals de erfbelasting en de registratiebelasting.

Waarom is een Erkend schatter VLABEL belangrijk?

Het is belangrijk om een Erkend schatter VLABEL in te schakelen omdat de geschatte waarde van een onroerend goed de basis vormt voor de berekening van verschillende belastingen. Het kan gaan om erfbelasting bij overerving, registratiebelasting bij de aankoop van een woning of andere belastingen waarvoor de waarde van het vastgoed van belang is.

De rol van een Erkend schatter VLABEL is cruciaal omdat hij of zij de expertise en kennis heeft om een objectieve schatting van de waarde van een eigendom te maken. Dit helpt ervoor te zorgen dat de belastingen op een eerlijke en correcte manier worden berekend.

Aansluitend is een VLABEL schatting bindend, waardoor er na de aangifte geen bijkomende belastingen kunnen opgeëist worden door een te lage aangifte. Hiervoor biedt Schat mijn huis betrouwbare schattingsverslagen die voldoen aan de vereisten van het kwaliteitscharter voor schattingsverslagen, opgesteld door een schatter expert.

Samenwerken met Schat mijn huis BV

Als erkend schattingskantoor begrijpen we de waarde van een Erkend schatter VLABEL. We streven ernaar om u de best mogelijke service te bieden door onze erkende professional in te zetten. Of het nu gaat om de verkoop van een woning, successieplanning of andere fiscale aangelegenheden, onze Erkend schatter VLABEL staat klaar om u te ondersteunen met zijn expertise en diepgaande kennis.

Neem vandaag nog contact met ons op om te ontdekken hoe onze Erkend schatter VLABEL uw aangifte kan optimaliseren en uw belangen kan beschermen. Klik hier om ons te contacteren.