Belgen kopen massaal aan in Spanje

Omslagfoto

We investeren veel in het buitenland, iedere dag kopen bijna elf Belgen een eigendom in Spanje!

De landen die het meest inkopen in Spanje zijn, Groot-Brittannië, Duitsland en Frankrijk. De Belgen staan op de vierde plaats van buitenlandse kopers in Spanje. Volgens de vastgoedspecialisten Z-Yachting en Golf Estates die gevestigd zijn in Spanje, beslissen 4 op de 10 Belgen om een tweede woning te kopen.

Waarom investeren de Belgen massaal in Spanje? Door het aangename klimaat, levenskwaliteit en de aantrekkelijke prijzen. Volgens de statistieken van de Spaanse registratiekantoren, kochten bijna 4000 belgen in 2017 een woning in Spanje. Rekeninghoudend dat dit een stijging is van meer dan 50% ten opzichte van 4 jaar geleden.

“Lang niet alleen gepensioneerden investeren er. Meer en meer dertigers en veertigers brengen hun vakantie door in het land en verhuren er hun eigendom tijdens de rest van het jaar,” bericht Z-Yachting & Golf Estates.

Belgen die een huis in Spanje kopen doen dat vooral aan de Costa Blanca en de Costa del Sol, in de regio’s Valencia, Murcia en Andalusië. Ook de Balearen zijn erg populair. De regio’s rond Valencia, Andalusië en de Canarische eilanden waren het voorbije jaar het meest in trek bij onze landgenoten. Strandvakanties zijn dus niet langer de enige reden waarom Belgen een huis in Spanje kopen.