3 maatregelen om de energiecrisis door te komen

Omslagfoto

Sinds begin 2022 zijn de energiefacturen fors gestegen in vergelijking met de jaren daarvoor. Voor een gemiddeld gezin is dit een verschil van zo’n 300 à 400 euro per jaar. Gezinnen met een slecht geïsoleerde woning zijn echter nog harder getroffen. De hamvraag die we ons op heden moeten stellen is hoe we ervoor kunnen zorgen dat onze energiefactuur sterk kan dalen.

Isolatie plaatsen

Om de energiefacturen te compenseren en terwijl een meerwaarde te creëren aan uw woning kan u ervoor kiezen om uw woning te isoleren. U kan onder andere kiezen voor spouwmuurisolatie of dakisolatie. Spouwmuurisolatie kan zorgen voor een kwart (!) minder energieverlies. Daarnaast kom je nog in aanmerking voor verschillende premies waardoor een bepaald percentage van uw investering wordt terugverdiend.

Het plaatsen van dubbele beglazing

Een tweede maatregel om uw energieprijzen in dwang te houden is het plaatsen van dubbele beglazing. Veel warmte ontsnapt van binnenuit de woning via enkele beglazing. De kostprijs voor het vervangen van uw ramen bedraagt +/- 25.000 euro.

Het plaatsen van zonnepanelen en een thuisbatterij

De derde en laatste tip is het plaatsen van zonnepanelen. Door uw eigen energie op te wekken zal de energiefactuur automatisch dalen. Daarnaast kan er nog een extra thuisbatterij worden geïnstalleerd waardoor de geproduceerde zonne-energie tijdelijk kan worden opgeslagen om deze later te gebruiken.

Extra tip: Kijk bij het kopen van nieuwe huishoudelijke apparaten steeds naar het energielabel! Probeer je te beperken tot toestellen met een label van A tot D. Ook oude toestellen verbruiken doorgaans meer dan recente toestellen. Het is dus geen slechte investering om op tijd uw oude toestellen te vervangen.  

Benieuwd of de geplande investeringen een meerwaarde zullen betekenen voor de waarde van uw woning? Neem dan contact met ons, klik hier.