Je huis uitbreiden? Met deze tips bereid je je goed voor

Omslagfoto

Het uitbreiden van je woning is perfect om extra leefruimte te creëren wanneer je huis net iets te klein aan het worden is. Het voordeel hiervan is dat je niet hoeft te verhuizen tijdens de werken. Echter is het wel belangrijk om goed voorbereid te zijn op deze werken om overlast te vermijden. Hieronder enkele tips om de werken net iets wat aangenamer te maken.

Bescherm je huis

Om ervoor te zorgen dat je huis in goede conditie blijft is het belangrijk om je huis te beschermen. Een verbouwing levert in het algemeen veel stof op. Dit zal helaas overal in de woning terecht komen. Je huis zal stoffig worden en hierdoor kunnen de meubels beschadigd of geruïneerd worden. Om dit te voorkomen is het aangeraden om alle meubels uit het huis te halen of om deze ten minste goed te beschermen met doeken.

Werk je plan vooraf uit

Werk je visie of plan uit voor de werken. Om de werken perfect te kunnen uitvoeren is het belangrijk om vooraf een schets te laten opmaken of om deze zelf op te maken. Bij het inhuren van firma’s die de werken voor u zullen uitvoeren kan u dan exact aan hen laten zien wat u wenst en wat het eindresultaat moet worden.

Maak een schema

Maak voor jezelf een schema op wanneer de werken het best kunnen worden uitgevoerd. Doorgaans worden werken beter ingepland in een rustige periode. Ga dus zeker vooraf na wanneer het voor jezelf het best uitkomt om textielmannen over de vloer te krijgen.

Stel voorafgaand een budget op

Bij het uitbreiden van de woning is het belangrijk om te weten hoeveel geld er hiervoor kan worden besteed. Bekijk dus zeker eerst hoeveel spaargeld je zelf in het project wil steken of hoeveel je kan lenen bij de bank. Vraag ook steeds offertes op bij verschillende bedrijven om zo een idee te krijgen hoeveel het je nu precies zal kosten. Zo kom je later niet voor domme feiten te staan.